Příprava zahradního koupání


Začíná už někdy v dubnu, když sluneční paprsky otevřou to nejpříjemnější období roku. Všechno v zahradě raší a rozkvétá. A pro majitele zahradních bazénu započne období příprav na novou sezónu zahradního koupání. Po přezkoumání stavu vody, kterou na podzim pečlivě zazimovali, je nutné chybějící stav doplnit. Důležitá je rovněž kontrola čisticího zařízení. Pokud se jedná o pískové filtrační zařízení vody, je potřeba vyměnit jeho náplň. Speciální křemičitý písek zajistí, že voda v bazénu bude zbavena všech nežádoucích nečistot. K tomu je potřeba jej každou sezonu vyměnit.

bazény

Funkčnost dalšího pomocného zařízení, bazénového vysavače, vyzkoušíte hned při prvním ošetření vody v bazénu. Při nejlepší péči na dně bazénu vždy nějaká nečistota z loňské sezóny zůstane.Startovací sadou bazénové chemie, kterou můžete vodu ošetřit už na počátku května, vodu nejen vyčistíte, ale rovněž stabilizujete. Aby v době, kdy se teploty vyšplhají ke třiceti stupňům, byl bazén připraven ke koupání. A to se někdy podaří už koncem května. A pokud máte nadstřešení, může to být i dříve.

koupání

V polovině června se skoro pravidelně oteplí natolik, že pravá koupací sezóna může započít. A tu přijde na řadu bazénová chemie, kterou budeme vodu udržovat až do konce září. Čistou, průzračnou, bez nečistot. Nedocenitelným pomocníkem nám budou chlórové, pomalu rozpustné tablety. Ty nám zajistí, že i v těch největších vedrech se voda nezakalí. Pokud byste se chtěli dozvědět o jejich účincích více, v internetovém magazínu najdete veškeré informace i adresu dodavatele. Jejich největší předností je dlouhodobé působení. Zbavíte se starosti se soustavným dávkováním bazénové chemie, protože tyto tablety působí nepřetržitě. V kombinaci s vhodně zvolenou krycí plachtou vám udrží čistou vodu v bazénu po celou koupací sezonu. Co více si přát?